Uniós pályázatok magánszemélyeknek? Megéri!

A családban egyedül én nem feszítem túl a húrt

A családban sokat szoktunk azon nevetni, hogy vajon mi lelhetett engem, hiszen valamiért ösztönből nagyon spórolós vagyok. És ha jobban belegondolok, talán épp a családom késztetett erre. Körülöttem ugyanis mindenki elég nagy lábon él, és nem egyszer fordult elő, hogy kölcsön kellett kérnünk az ismerősöktől. És nem azért, mert annyira szegények lennénk, hanem egyszerűen csak nem jól osztottuk be, amink van. Amikor az ember ezt látja maga körül, akkor két lehetősége van. Vagy ő maga is beleesik a csapdába, és a családi mintát követve eladósodik. Vagy megpróbál tanulni az elődök hibáiból és megfogadja, hogy ő soha nem fog ilyen szorult helyzetbe kerülni, ilyen helyzeteket előteremteni. Én úgy gondolom, inkább ez utóbbi kategóriát választom magamnak.

Uniós pályázatok magánszemélyeknek, a napelempalyazatok.hu segítségével

Így aztán nagy szeretettel gyűjtöm a kuponokat, és lesem az akciókat mindenhol. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem költök semmire, de igyekszem hatékonyan befektetni a pénzem. Nemrég pedig az fogalmazódott meg bennem, hogy az energiafelhasználásomért kiadott pénzt is szabályozhatnám ügyesebben. Nagyon érdekelnek például a napelemekkel kapcsolatos uniós pályázatok magánszemélyeknek, amiről a napelempalyazatok.hu oldalon találtok hasznos információt. Nekem egy ismerősöm mutatta meg ezt az oldalt, amikor kiderült, hogy érdekelne a napelemek telepítése. Nagyon örülök neki, hogy ez megtörtént! A napelempalyazatok.hu ugyanis nem csak összegyűjti a legfontosabb tudnivalókat a napelemes rendszerek működésével és telepítésével kapcsolatban! Azokat a lehetőségeket is számba veszi, amelyekkel pénzt spórolhatsz a napelemek telepítését illetően.

Ilyenek például az uniós pályázatok magánszemélyeknek, amelyek 30-40% kedvezményt ígérnek a pályázók részére. A napelempalyazatok.hu oldal szerint a napelem pályázatok mindig nagyon népszerűek. Az előző pályázat felfüggesztésére is azért volt szükség, mert olyan sok idény érkezett, hogy idő előtt elfogyott a pályázatra szánt keretösszeg. Az új, uniós pályázatok magánszemélyeknek várhatóan 2021 júliusától lesznek elérhetőek. De addig is néhány tudnivalót már össze lehet gyűjteni a napelempalyazatok.hu oldalról. Annyi például bizonyos, hogy a korábbi szaldós elszámolást hamarosan megszüntetik. Ezért az új pályázatban részt vevőknek már az unió többi országában érvényes rendhez kell majd igazodniuk. Ez pedig nem más, mint a bruttós elszámolás. Akinek új a témakör, ne ijedjen meg, a napelempalyazatok.hu minden információról hírt ad, amint az elérhető lesz.

Hogyan spórolhatunk akkor, ha nem élünk a pályázati lehetőséggel?

Az új elszámolásról egyelőre annyit lehet olvasni az oldalon, hogy előre megszabott áron fognak majd energiához jutni a szolgáltatóktól a napelemet használók. Az EU célja, hogy 2024 januárig teljesen megszüntessék a szaldós elszámolást. A napelempalyazatok.hu segítségével azonban kapunk tippeket hozzá, hogyan is élvezhetnénk a régi rendszer előnyeit az említett határidőig. Ha ugyanis nem pályázati segítséggel, hanem önerőből fogunk hozzá a napelemek telepítéséhez, még nyitva áll a kapu előttünk a szaldós elszámolásra való rácsatlakozáshoz. Persze így sajnos nem lehet élvezni a pályázat nyújtotta garanciákat. Az oldal szerint azonban általában 10 éven belül meg szokott térülni egy napelemes rendszer ára. Így ha hossztávú befektetésként gondol rá az ember, akkor mindenképpen érdemes lehet még így is uniós pályázati segítség nélkül belevágni az ötlet megvalósításába.

Ha pontosan szeretnéd látni a telepítésre vonatkozó lehetőségeidet, költségeidet, érdemes lehet egyből árajánlatot kérni a napelempalyazatok.hu csapatától. Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az oldal alján található űrlapot, amelyet online vissza is küldhetsz a csapatnak. Én már megtettem ezt a lépést – te követnéd a példám?