Ha túrát keresnél magadnak, akkor a Cultractive a megfelelő választás

Biztosan nem vagyok vele egyedül, amikor kedvezményes, hiper-szuper akciós utazásokat, utazási kuponokat látok, akkor egy kicsit mindig bizalmatlan leszek. Szerintem egy bizonyos összegen alul nemigen lehet rendesen utazni, kikapcsolódni. Ha ritkábban is jut ki az ilyesmi, akkor az legyen igazi, ne “teszkó gazdaságos”. Sokkal inkább kedvelem az olcsó utak helyett a hosszú, kimerítő de rettentő szórakoztató és kikapcsoló belföldi túrákat. Amikor a saját hazánk kincseit fedezzük fel bakanccsal a lábon, bottal a kézben, zsákkal a háton. Ennél jobb nem is kell. Ehhez pedig a Cultractive kiváló társ, hiszen nem csak az előre összeállított túraútvonalak közül válogathatsz, hanem akár a térképes keresőben is keresgélhetsz aszerint, hogy milyen jellegű, mennyire hosszú és vad túrát tervezel. Hát nem nagyszerű?

Túrázni nem csak azért jó, mert szabad levegőn vagy és mozogsz, hanem mert teljesen ki is kapcsolja az embert. Engem legalábbis biztosan. Olyankor, mikor úton vagyok, nem is igen gondolok másra, csak élvezem az elém táruló látványt, hallgatom a természet hangjait, és készítek pár fotót, ha olyan különlegeset vagy szépet látok. De szerintem ezzel az elfoglaltságommal és gondolatvilágommal nem vagyok egyedül. Nem mondom, a Cultractive felfedezése előtt is eljártam valahogy túrázni, ám mióta ráleltem, azóta szinte minden kiruccanást vagy innen nézek ki, vagy itt tervezem meg. Ennek több oka is van, elsősorban a hasznos funkciói.

Ha például kifejezetten gyalogos túrára mennék, és megadom, hogy ez alkalommal legalább 15 kilométert sétálnék, akkor a Cultractive túra kereső aloldalán tökéletesen be tudom lőni, milyen túrautak valók az én pillanatnyi igényeimnek. Mindezeket csak meg kell adnom, és az oldal kiadja a térképen, hogy mik azok, amik megfelelőek. Ha szeretném, akár utána is olvashatok egyiknek-másiknak, hiszen egy csomó színes és részletes ajánló szerepel az oldalon, és ezzel előre megtudhatom, mire számítsak, illetve mit ne hagyjak ki. Ha megvan a távolság, az idő és a látnivalók, illetve az érintendő pontok, onnantól kezdve már csak edzettség kérdése az egész.

Rendben, aki még nem rendelkezi kellő gyakorlattal, az ne ugorjon neki első nekifutásra egy 20 kilométernél hosszabb útnak, mert akár megerőltetés vagy sérülés is lehet a vége. Erre mindenképpen érdemes fokozottan ügyelni. Ha még csak most állnál neki az egésznek, akkor feltétlenül haladj sorban, ebben is nagy segítség lehet a Cultractive oldala. Ha belövöd, hogy először csak 8-10 kilométereket mennél, az is lehetséges. És aztán, ha már legalább egy fél éve csinálod, illetve ha a 15 kilométer már meg se kottyan, akkor érdemes tovább lépni. De a túra kereső segítségével, mint említettem, tökéletesen szűrhető, hogy az egyéni igények szerint merrefelé érdemes indulni. Próbáld ki akár Te is, biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni, csak egy kis izomlázat szerzel a sok gyaloglástól.