Kismamafotózás: egyszeri lehetőség, a minőség fontosabb az árnál

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én mindig is ámulva néztem az Amerikában bevett kuponrendszert! Bizonyos üzletekben, hogyha valaki szemfüles, és elég időt, illetve energiát szán rá, no meg van helye raktározni, elképesztő mennyiségű pénzt tud megspórolni egy-egy vásárlás alkalmával, akár több száz dollárt is. Persze Magyarországon a kuponrendszer hálózata közel nem ilyen összetett, már annak is örül az ember, hogyha pár százalékot meg tud spórolni, de jellemző, hogy így is egy csomószor több üzletet kell bejárni, hogy többé-kevésbé normális árakon tudjunk hozzájutni a heti bevásárlás termékeihez. Persze vannak dolgok, amikre én is azt mondom, hogy nem lehet lejjebb vinni az árakat, például a szépészeti szolgáltatásoknál sem várok el mindenféle kedvezményeket, hiszen ezek mindig is luxus szolgáltatásnak minősültek a történelemben, és tartom azt a véleményemet, hogy nagyon sok szuper szolgáltató a kókler, olcsón dolgozók miatt levitte az árait, annak ellenére, hogy sokkal többet érne meg a munkájuk annak minősége alapján.

Éppen ezért, amikor barátnőmnek kerestem kismamafotózás lehetőséget ajándékba, a legjobbat választottam a munkája minősége alapján, nem pedig az árat és a lehetséges kedvezményeket tartottam szem előtt, hiszen a több elérhető csomagnak köszönhetően mindenki megtalálhatja azt, ami számára a legszimpatikusabb és azt, amelyiket leginkább kihasználná. Ahhoz, hogy jó képek készüljenek, kell egyrészt magas színvonalú szaktudás, amelyhez ugyan elengedhetetlen a tehetség és a jó látásmód, de ez nem elég; a képzések, a mentorok, a workshopok mind-mind hatalmas összegekbe kerülnek, sőt ezeknek van nem egy járulékos költsége is. Nem is beszélek a megfelelő fényképezőgép és egyéb felszerelések elképesztő áráról. Egy fotósnak több objektívre, sokszor több gépre is szüksége van, függően attól, hogy éppen mit, mikor szeretne fényképezni, így hát természetes, hogy nem lehet szinte ingyen adni ezt a szolgáltatást; a barátnőm számára választott fényképésznél, Szoboszlai Krisztinél pedig tökéletesen látszódott a hatalmas mennyiségű befektetett idő, pénz és energia, amire én sem sajnáltam a pénzt, főleg, hogy legjobb barátnőm ajándékáról volt szó.

Szoboszlai Kriszti rutinját mutatja, hogy honlapján a kismamafotózás egyedi fontos momentumaira is kitért, például arra, hogy a fotózás többnyire a 30. hét környékén ideális, de az a legfontosabb, hogy a kismamafotózás alkalmával a leendő anyuka komfortosan, jól érezze magát a bőrében, még nagyjából könnyen tudjon mozogni, ami a várható átöltözéseknél fontos. Sőt lehetőséget ad arra is, hogy akár az összes, vagy éppen néhány képen szerepeljenek a család más szeretett tagjai is.

Lehetőség van arra is, hogy mindenféle felár nélkül tőle kérj a fotózás erejére ruhákat; ezek pedig rendszerint fantasztikusan szépek, ahogyan a weboldalon szereplő fotók is hivatottak ezt bemutatni. Ezekből korlátlan számút is vehet fel a fotóalany, ezzel is változatosabbá téve a készülő sorozatot; és amiatt sem kell aggódni, hogy esetleg valaki nem találna neki tetszőt, mert számos méretben, színben, fazonban próbálhatóak. Persze saját holmikkal is érdemes készülni, pontosabban megfelelő fehérneműkkel és kedvenc ruhákkal, amelyekben szívesen szerepelne a kismama.

A kismamafotózáskor is lehetőség van szabadban és stúdióban is egyaránt a fényképek elkészítésére, utóbbinak van egy kisebb felára, hiszen a stúdiót sem adják ki ingyen senkinek; viszont higgyétek el, ha valaki a beltéri képeket részesíti előnyben, abszolút érdemes befektetni erre!

Szerencsére nem csak engem győzött meg, hanem később barátnőmet is, hiszen megkapta a vágyott fotózást és utólagos elmondása szerint jobbat nem is kaphatott volna – azóta már azt tervezgeti, hogy kisfiával és férjével mikor is menjenek az első közös családi fotózásukra Szoboszlai Krisztihez…