Az esküvőmön nem spórolok!

Tudjátok, hogy bár szeretek pénzügyileg tudatos döntéseket hozni, de azért nem minden áron. A kupon napokat például nem bírom elviselni. Hát ez másra is igaz. A saját lagzim esetében például nem vagyok hajlandó kompromisszumokat kötni. Csakis a legjobbat szeretném, bármennyibe is kerüljön. Elvégre ilyen alkalom csak egyszer adatik meg az életben!

Nemrég kezdtük el a szervezést a vőlegényemmel. Már megvan a helyszín, a ruha, a nászút és az időpont természetesen, de még akartunk valami egyedit és szokatlant, amivel feldobhatnánk kicsit a hangulatot. El is kezdtem ezzel kapcsolatban keresgélni az interneten, és a következőre bukkantam: fotósarok esküvőre.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy van egy úgynevezett selfie gép, ami elé ha leülünk (vagy állunk), fotókat készít rólunk egyénileg vagy kisebb csoportokban. Ehhez az eszközt biztosító cég mindenféle vicces kellékeket is a rendelkezésünkre bocsát. Vannak köztük parókák, vicces szemüvegek, kalapok, papír bajuszok és egyéb kiegészítők. Mindenki biztosan talál a személyiségéhez illőt köztük. A képeket a gép azonnal ki is nyomtatja nekünk, de ha akarjuk digitális formában is megkaphatjuk. Ez azért jó, mert a mai világban szinte mindannyian meg szeretnénk osztani az ilyen és ehhez hasonló boldog pillanatainkat a közösségi média felületeinken az ismerőseinkkel és olyan barátainkkal, illetve családtagjainkkal, akik valamilyen okból kifolyólag nem voltak jelen ezen az eseményen.

Ezen túlmenően tudunk olyan feliratot vagy képkeretet is kérni, ami minden képen egységesen megjelenik. Így mindenki pontosan tudni fogja évekkel később is, hogy hol és milyen alkalomból készült a kép. Például Gyöngyi és Gyuri 2018.06.27.

fotósarok esküvőre

Maga az eszköz, illetve helyesebben mondva a szolgáltatás kibérlése úgy működik, hogy előre ki kell választanunk egy csomagot: el kell döntenünk, hogy 4, 6 vagy 8 órára szeretnénk igénybe venni ezt a szolgáltatást. A legrövidebb periódus ára 79, a középső intervallumé 99, míg a leghosszabbé 119 ezer forintba kerül. Ebben benne van korlátlan számú fénykép készítése, nyomtatása és a személyes asszisztencia is. Mivel a helyszínen végig ott van velünk egy szakember, ezért nem csak az eszköz beüzemelésében és használatában tud nekünk segíteni, de arra is van lehetőség, hogy ha az esemény közben döntenénk úgy, hogy mégis tovább szeretnénk biztosítani vendégeink számára ezt az emlékezetes szórakozási formát, akkor még ilyenkor is megtehetjük óránként 13 ezer Ft-ért.

Azt hiszem, hogy arról még nem is tettem említést, hogy ezekhez a selfiekhez kérhetünk akár egy sima fehér hátteret is, de ha izgalmasabb képekre vágyunk az esküvői fotóalbumba, akkor érdemes az elérhető fotófalak közül válogatnunk. Ennek az extra költsége 15 000 Ft, de szerintem megéri, ezzel egyedibb lesz a fotósarok az esküvőre. Van köztük kétféle rózsás és szívecskés, talán ezek a legegyértelműbb lehetőségek egy ilyen alkalomhoz. Egy elegáns verzióhoz el tudom képzelni a flitteres, arany színű és a tűzijátékos dizájnokat is. Ugyanakkor egy falusi hangulatú, akár téli vagy rusztikus lagzihoz frappáns választás lehet a farakás minta is. Arra azonban nem árt odafigyelni, hogy minden fotófalból csak egy darab van, így célszerű már a selfie gép lefoglalásakor ezt is kiválasztani. Nagy veszteség lehet, ha az orrunk előtt valaki más viszi el a nekünk tetsző mintát egy ugyanaznap tartandó másik eseményre.

Összességében a fotósarok esküvőre szerintem egy nagyon jó ötlet, így erre egyáltalán nem sajnálom elkölteni a nehezen összespórolt pénzemet.