Így lehet ingyen céget alapítani kuponok nélkül a topcegalapitas.eu-val

Hallottatok már a topcegalapitas.eu-ról? És arról, hogy hogyan lehet akár ingyen céget alapítani, mindenféle különleges akció és kupon nélkül? Nem? Na, hát akkor most szépen elmesélem.

Persze nagyon klassz dolgok a kuponok és hála, hogy időről-időre meg lehet vásárolni a különféle dolgokat is némi kedvezménnyel, de azért összességében mindig átverve érzem magamat. Valószínűleg azért, mert így is van. De leginkább azért, mert tudom, hogy külföldön mit és mennyiért tudok összevásárolni – például ruhákból – és ahhoz képest azt itthoni termékek minőségben gyengébbek, de árban erősebbek. Én meg inkább azt szoktam preferálni, ha ez fordítva van. Talán ezért érzem azt, hogy amikor kupon napok és akciók vannak, igazából akkor is át vagyok verve, csak talán egy fél fokkal kevésbé. Minden esetre jobban szeretem azokat az ügyleteket, amik tiszták és nincs bennem semmi hasonló visszás érzés azzal kapcsolatban, hogy meg vagyok kopasztva.

A közelmúltban egy ilyen pozitív élményem abszolút volt, méghozzá a már említett topcegalapitas.eu honlap alatt futó céggel kapcsolatban. A testvérem cégalapításra szánta a fejét, a drága, és tőlem kért segítséget. Na most én nem vagyok nagy szaktekintély ilyen kérdésekben, ehhez kétség sem fér. Viszont abban jó vagyok, hogyha nem is értek igazán valamihez, akkor is bátran utánanézzek és kérdezzek annak, hogy hol kaphatok segítséget a témában.

Így tettem ebben az esetben is és ennek folyamán akadtam rá a topcegalapitas.eu weboldalra. Ők kimondottan azzal foglalkoznak, hogy cégalapításban, cégmódosításban és székhely szolgáltatásban nyújtsanak segítséget azoknak, akiknek szükségük van rá.

Ez a segítség egyrészt abban nyilvánul meg, hogy lehet náluk különböző csomagokból válogatva céget alapítani. Ennek alapján választhatunk olyan csomagot, amiben székhelyet is bérlünk a cégtől, de van olyan opció is, ahol csak magát a cégalapítást intézi nekünk a topcegalapitas.eu. Mindegy, hogy melyik lehetőséget választjuk, azért is mesélek most róluk, mert mindegyik esetben nagyon kedvező árakon dolgoznak. Ha csak a cégalapítást szeretnénk általuk intézni, akkor 17 900 forint + áfát kell kifizetnünk. Ha a székhelyre is igényt tartanánk, akkor annak függvényében, hogy hova (IPA-s, vagy IPA mentes székhely) kérjük magunkat 29 900 forint + áfa, vagy 39 900 forint + áfa a szolgáltatás ára, amiért cserébe 6+1 hónapnyi székhely bérlést is kapunk a cégalapítás mellett, tehát valójában ingyen van maga a cégalapítás.

Másrészt pedig abban nyilvánul meg, hogy nagyon sok gyakran ismételt kérdésre meg lehet találni a választ a weboldalukon. Ebből szemezgetnék most párat, mert nekünk is nagyon jól jött anno a testvéremmel.

Első körben nagyon sok hasznos tippet lehet azzal kapcsolatban találni a topcegalapitas.eu oldalán, hogy milyen teendőink vannak a cégalapítást megelőzendően és azt követően.

A cégalapítás előtt mindenképpen érdemes felvenni a kapcsolatot egy könyvelővel. Ez azért fontos, hogy a segítségével tisztázásra kerüljön pár alapvető fontosságú kérdés, például hogy ki legyen az ügyvezető a cégben. Aztán az, hogy milyen vállalkozási formát érdemes választani. Ehhez azt kell nagyjából tudni, hogy milyen pénzforgalomra számít a cégalapító, másrészt, hogy hányan és milyen formában dolgoznának a cégnek, harmadrészt pedig, hogy mekkora tőke áll rendelkezésre. Ezek fényében a könyvelő segíteni tud eldönteni, hogy melyik cégforma és adózási nem a leginkább ideális.

Az egyszerűbb feladatok közé tartozik, hogy átgondoljuk azt, hogy mi is legyen a cég neve, hogy hol legyen a székhely – vagy hogy éppenséggel még székhely szolgáltatást is szeretnénk igénybe venni -, hogy milyen tevékenységi köröket fogunk és szeretnénk megjelölni és a már korábban is említett tőke tisztázása és egyértelműsítése is fontos.

A cégalapítást követően is vannak olyan kulcslépések, amikre szerencsénkre felhívja a figyelmet a topcegalapitas.eu. Ilyen többek között az, hogy a cégalapítást követően 8 munkanap áll rendelkezésre arra, hogy bankszámlát nyissunk és azon elhelyezzük a törzstőkét. Ezután a cégen belül a főnök (szépen mondva a vezető tisztségviselő) már szabadon használhatja ezt az összeget.

A Kereskedelmi és Iparkamarához 5 napon belül szükséges bejelentkezni és kifizetni a kamarai tagsági díjat.

A NAV-hoz pedig 15 napunk áll rendelkezésre, hogy bejelentkezzünk. Hiába adta le az ügyvédünk a cégalapítás során az adózási nyilatkozatunkat a cégbíróságon, a NAV felé is nyilatkoznunk kell az ő megfelelő formanyomtatványukon. Ezért nagyon fontos, hogy erről se feledkezzünk meg.

Hogyha ezeket a lépéseket szorgosan végigkövettük és mindent sikerült elintézni, akkor nincs más hátra, mint hogy elkezdjünk foglalkozni azzal, amiért a céget alapítottuk! Na meg persze hálás köszi a topcegalapitas.eu-nak, hogy így összeszedte ezeket a lépéseket. Sok további választ is meg lehet találni az oldalukon, ha esetleg még maradtak bennetek kérdések a témával kapcsolatban, akkor nézzetek körül náluk.

topcegalapitas.eu