A kuponok tényleg működnek!

Én nagyon sokáig úgy gondoltam, rám a marketing fogások kevésbé hatnak, mint másokra. Bármelyik marketing csatornáról is legyen szó, például TV reklámok, e-mailek, videómegosztó csatornák stb. – én valahogy immunis vagyok ezekre. Vagy legalábbis sokáig így gondoltam.

Szinte egészen hihetetlen, hogy pont a kuponok, azok az újságokból kivágható kis izék, voltak azok a marketing eszközök, melyek végül vásárlásra bírtak.

Nem tudom pontosan leírni Nektek, hogy ez miként is lehetséges. Valószínűleg az is benne van a dologban, hogy imádom a ruhákat, és ezek az újság kuponok szinte mindig a ruhavásárlást célozzák meg. Úgy tűnik, mindenkinek meg vannak a gyengéi, a párom például az édességeknek nem tud ellenállni, és értelemszerűen mikor valamilyen bolti akció szól az édességekre, azt szinte mindig kihasználja.

Kicsit visszatérnék a kuponokra, mert eszembe jutott még valami, miért is hatnak rám ennyire!

Talán ez az egyetlen olyan marketing eszköz, ahol a célszemélynek valamit fizikailag “tennie” kell. Mármint a kuponokat ténylegesen ki kell vágni egy újságból és gyűjtögetni, tehát itt kicsit úgy érezheti az ember, mintha az ő leleményességének és szorgalmának lenne köszönhető, hogy valamihez némi kedvezménnyel hozzá tud jutni.

Jó, biztosan vannak már olyan kuponok, melyeket a mobilunkkal tudunk beváltani, de a fenti okok miatt, ezek pont nincsenek rám hatással. Úgy tűnik, régimódi vagyok, ha akciókról és kedvezményekről van szó.

Pedig ezzel nem csak én vagyok így, hiszen még egy amerikai TV műsort is ismerek, ami olyan emberekről szól, akik őrültek módjára gyűjtik a kedvezményeket biztosító kuponokat, és annyira jól csinálják, hogy teljesen ingyen tudnak nagy bevásárlásokat tartani. Ezt itthon szerintem nem lehet megcsinálni, és csak néhány százalékos kedvezményhez juthatsz, de az USA-ban, ha valaki nagyon ráfekszik a kuponok gyűjtögetésére, akár hónapokra elegendő élelmiszert is fel lehet halmozni anélkül, hogy akár egy centet is költenének.

Legalábbis ebben a műsorban ezt láttam, de gondolom tényleg így van.

Egy tanulság azért van: a marketing igenis működik.

Ezzel már csak azért is fontos tisztában lennem, mert vállalkozónak készülök, és ha nem ismerem eléggé a marketinget, de főleg az online marketinget, akkor nem sok esélyem lesz egy sikeres cégnek az alapjait lefektetni.

Persze azért más megpróbáltatások is várnak rám.

szekhelycentrum.hu

Ilyen például a cégalapítás, amiről őszintén szólva semmit nem tudtam egészen addig, amíg fel nem fedeztem az interneten a szekhelycentrum.hu elnevezésű weboldalt. Ez egy olyan szolgáltató, mely felbecsülhetetlen segítséget jelent azok számára, akik egy cég elindításában gondolkodnak, de korlátozottak a lehetőségeik és kevés a tapasztalatuk.

De előbb szeretnék a weboldalukról írni, és majd később kitérek magára a szolgáltatóra is!

Rögtön azzal kezdeném, hogy a weboldalt teljesen profi kezek készítették, ami abban nyilvánul meg, hogy igazán tetszetős, és minden felmerülő kérdésre gyorsan és könnyedén meg lehet találni a választ rajta!

Nincs fent semmi, ami felesleges lenne, csakis a lényeg! Úgy gondolom, a mai rohanó világban ez különösen fontos, hiszen senkinek nincs ideje arra, hogy számára felesleges információkkal találkozzon.

A menürendszer a weblap tetején található meg, ahol szépen sorba rakva láthatjuk, milyen szolgáltatást is tudunk itt igénybe venni, illetve a kapcsolatok is itt találhatóak meg. Ennél többre nincs is szükség!

A szolgáltatások a cégalapítást (Kft. vagy Bt.), a cégmódosítást és a székhelyszolgáltatást foglalják magukba. Ez a három szorosan kapcsolódik egymáshoz, de külön-külön is igénybe vehetők, ha szeretnénk.

Én már el is döntöttem, hogy a cégemet náluk fogom alapítani, de még ennél is tovább megyek, és a székhelyszolgáltatásukat is rájuk bízom.

A cégalapítás során segítséget nyújtanak az adminisztratív tevékenységekben és az ügyintézésekben, és tovább küldik a dokumentumokat a hatóságoknak, hogy egy cég hivatalosan is bejegyzésre kerüljön. Ez a folyamat annyira nem is egyszerű, de ha náluk intézi ezt valaki, biztosan nem lesz semmilyen komplikáció!

A székhelyszolgáltatásról is érdemes beszélni, hiszen egy szörnyen hasznos dolog, főleg egy induló vállalkozás számára!

A lényeg, hogy a cég székhelye a szolgáltatónál lesz bejelentve, de a cégnek nem kell ott működnie! Ezt a magyar jogszabályok teszik lehetővé!

És hogy ezt miért is olyan hasznos? Számok oka van!

Ott vannak a vállalatokat ellenőrző szervek kényszerintézkedései, melyek során bizony nem minden vállalkozó tudja, mi a megfelelő lépés! A szekhelycentrum.hu viszont pontosan tudja, mi a teendő az ilyen esetekben, hiszen hatalmas tapasztalatot halmoztak már fel ebben, és a cégjoggal is tökéletesen tisztában vannak. És ha ez nem lenne elég, kiváló ügyvédekkel is kapcsolatban állnak, akik komoly segítséget tudnak nyújtani!

Én biztosan nyugodtabban fogok aludni, ha tudom, hogy hozzám nem látogatnak el soha a hatóságok, és nem is nekem kell velük majd ilyenkor foglalkozni!

Attól sem kell tartani, hogy a székhelyszolgáltatás során különféle logisztikai problémák merülnének fel, hiszen a leveleket és a küldeményeket eljuttatják az ügyfeleknek, így biztosan nem maradunk le semmilyen fontos dologról. Nekünk tulajdonképpen a székhelyen alig kell csak megjelenni.

Az is egy szuper dolog, hogy még tárgyalótermet is biztosítanak azok számára, akiknek nem áll a rendelkezésre egy megfelelő hely, ahol a partnereiket fogadni tudnák. Ebből is látszik, hogy a szekhelycentrum.hu ténylegesen mindenre gondolt!

A székhelyszolgáltatásnak van egy extra formája is náluk, mely során nem Budapesten, hanem Újlengyelben lesz a székhely kihelyezve, ami annyit jelent, hogy a cégünknek nem kell iparűzési adót fizetnie. Ezt persze nem tudja minden vállalkozás kihasználni, de biztosan vannak olyanok, akiknek ez kifejezetten megéri.

Ez egyébként azért lehetséges, mert az újlengyeli önkormányzat lehetővé teszi. Az ottani önkormányzat rendkívül stabil, és már évek óta jelent van. Nyugodtan kijelenthető, hogy az IPA-mentesség maradni fog, így aki törvényesen szeretné elkerülni ezt az adófajtát, annak kifejezetten javaslom ezt a szolgáltatást!

Ez a székhelyszolgáltató egy pénzügyileg stabil és megbízható cég, így nem véletlen, hogy kiváló hitelesítéssel is rendelkezik. Ez egy rendkívül fontos szempont, mikor egy székhelyszolgáltatót választunk!

Én a budapesti székhelyszolgáltatást fogom választani, mert a cégem számára az lesz a megfelelő. Egy igazán nívós, mutatós címre lesz lesz bejelentve a vállalkozásom, aminek komoly presztízs értéke van! Ez számítani fog akkor, mikor új partnerekkel szeretnék majd leszerződni!

Szerintem nagyjából mindent elmondtam velük kapcsolatban, ami fontos és lényeges, de persze könnyen lehet, hogy még maradtak kérdéseitek. Semmi gond, hiszen a legegyszerűbb, ha felveszitek velük a kapcsolatot! Biztosak lehettek benne, hogy szívesen választ adnak majd mindenre, ami érdekel még Titeket!

Szóval hajrá, irány a weboldaluk! Ki tudja, talán még Ti is kedvet kaptok egy vállalkozás elindításához, ha látjátok, hogy velük ez milyen egyszerűen megtörténhet!