Hogyan készüljünk költséghatékonyan a téli időszakra?

A járvány megjelenése sokunknak okozott anyagi problémát, el kellett kezdeni nagyon odafigyelni, hogy mire és mennyit költünk. Elkezdtem pánikba esni, mert az edzések elmaradtak, de jön a tél, amikorra mindig felkészülök magunknak és a lovaimnak is elég vitaminnal, esetleg gyógyszerrel. Lázasan böngésztem az internetet, hogy hátha van olyan online gyógyszertár, ahol találok akciós termékeket, esetleg kedvezményes kiszállítást.

Elszaladtam a közeli plázába, de hatalmas tömeg volt, nekem meg rohannom kellett tovább. Egy másik gyógyszertár pár utcával odébb pedig olyan árakon kínált mindent, hogy csak lestem. Úgy döntöttem ezután, hogy hazamegyek és megpróbálok találni valamit online. Igaz, hogy ott van szállítási költség, de legalább gyorsan megtudom rendelni, ami kell. Első nekifutásra csalódnom kellett. A horror árak mellett, még a kiszállítási idő is egészen elképesztő volt.

Eszembe jutott, hogy a szomszédom említett egy online gyógyszertárat, amivel nagyon elégedett volt. Van egy olyan jó szokásom, hogy ha valami elsőre érdekesnek tűnik, az lejegyzetelem magamnak a telefonomba, így vissza tudtam keresni a nevet is, ami elhangzott: Prevenció Patika. Már eleve szimpatikus, ha egy gyógyszereket és gyógykészítményeket árusító online gyógyszertár a prevencióra, azaz a megelőzésre helyezi a hangsúlyt, hiszen ezt nagyon sokan mellőzik. Mindenki csak egy csodabogyót akar, amit bevesz és jobban lesz, holott a betegségek megelőzése sokszor sokkal hatékonyabb és kifizetődőbb, mint a kezelés. Persze nincs feltétlenül szükség gyógyszerre ahhoz, hogy el tudjuk kerülni a megbetegedéseket, ám ha rá tudunk valamilyen módon segíteni a dologra, illetve ha már van is valamink, de kíméletes kezelést szeretnénk rá, akkor is nagyon jól jönnek a különböző, vény nélkül kapható gyógykészítmények. Rákerestem hát én is, és nagy szerencsémre a szükséges termékek egy része pont a leértékelt készítmények között volt.

Szimpatikusnak találtam, hogy a közeli lejáratú termékeket inkább leakciózzák, mint hogy a kukában landoljanak. Volt egy-két termék, amit nem tudtam pontosan hol keressek, ezért a chat ablak használatával tudtam segítséget kérni. Meglepő, de a legtöbben nem szeretik az ilyen modern megoldásokat, mint a segítséget adó, felugró chat lehetősége, inkább csak bosszankodnak rajta és bezárják. Holott egy modern weboldal, mint például az itt emlegetett online gyógyszertár esetében, az ilyesmi teljesen jól működik, és rengeteget segíthet a keresésben. Nem mintha a Prevenció Patika weboldala nehezen lenne kezelhető, de azért minden lehetőséget nyitva kell hagyni. Ám szintén nagy pozitívumként tapasztaltam, hogy kitűnően működik a tematikus keresés is az oldalsó menüben, remekül ki tudja szűrni az ember mindazt, amire éppen szüksége van.

Az online gyógyszertár egyébként egy dolog, ám ami végleg vonzóvá teszi, az a kiszállítás lehetősége. Vagyis ha összeállítasz magadnak egy kisebb-nagyobb csomagnyi készítményt, akkor akár házhoz is szállíttathatod, nem kell érte személyesen elmenned! Ez különösen olyanoknak lehet komoly segítség, akik például nehezen mozognak vagy ágyhoz vannak kötve, és senki sincs, akit el tudnának küldeni maguk helyett. Így viszont a futár az összes szükséges gyógyszert az ajtódig hozza az online gyógyszertár jóvoltából.

És bár egy részét teljes áron kellett megvennem a kiszemelt készítményeknek, az akciónak hála még így is jól jártam, és még a kiszállítás is ingyenes volt. A későbbiekben is vissza fogok még térni a Prevenció Patika oldalára, ebben biztos vagyok. Nem minden nap van szerencséje az embernek egy ennyire gördülékenyen működő online gyógyszertárhoz, éppen ezért igyekszem a lehető legtöbb akciót megfogni, és a legnagyobbra értékelni!