Nem minden a pazarlás

Sosem értettem azokat az embereket, akik kuponokat gyűjtenek. Mindig úgy voltam vele, hogy annyival hasznosabb tevékenységek vannak a világban.

Lehet például gyűjteni régi könyveket, különleges pénzérméket, képeslapokat, vagy akár képregényeket is.

Arról nem is beszélve, hogy – ha már inkább elvontabb vizek felé szeretnénk evezni – jó szokásokat is lehet gyűjteni, amellyel testi-lelki épségünk építéséhez járulunk hozzá.

Persze, ezeket jóval nehezebb megtalálni, mint holmi szelvényeket egy kupacba rendezni, mégis úgy érzem, hogy sokkal több értelme van olyan dolgokkal és tevékenységekkel körülvenni magunkat, amelyek jó hatással vannak ránk.

Mindez így nagyon szigorúan hangzik, mivel azért a kettő között vannak átmenetek: ma már például, van lehetőség masszázs-kuponok vásárlására is, amelyek mind a testnek, mind pedig a léleknek jót tudnak tenni egyszerre.

Van még egy nagyon furcsa szokásom, ami inkább elmélet, mintsem gyakorlati tevékenység: ha egysíkúnak érzem az életem, vagy elönt a kedvetlenség, mindig készítek valamilyen fűszeres fogást.

Mindezt az a hitem (talán tévhitem) táplálja, hogy a csípős ételek szikráztató hatásuk miatt nemcsak a testünkön, de lelkünkön is képesek dobni.

Ezen a teórián évekig gondolkoztam, mielőtt megvalósítottam volna gyakorlatban: ugyanis elég sok kétely gyötört azzal kapcsolatban, hogy működőképes lesz-e.

Egyik este azonban már úgy voltam vele, hogy az ügy nem tűrhet halasztást: ideje megtudnom, hogy az elméletem megállja-e a helyét, vagy pedig elbukik, mint sánta katona a gumicsizmában.

Készítettem egy egyszerű paprikás csirkét némi chilivel meghintve, és szinte belemélyesztettem a kezeimet a szék támlájába, annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a végeredmény.

Szerencsére, a teória nem bukott meg: nemcsak ízletes lett a csípős fogás, hanem valóban emelt a hangulatomon is.

A sikertől felbuzdulva, el is határoztam, hogy minden héten főzök valami pikánsat, nehogy véletlenül is visszacsússzak az egyhangúságba.

Így jött a képbe a https://www.pazarshop.hu/ nevezetű oldal, ahol temérdek féle csípős nassolnivalóval, szósszal és egyéb finomságokkal volt szerencsém találkozni.

Nehezen tudom szavakba önteni, hogy mennyire meglepett a pazarshop.hu kínálata: ugyanis nemcsak fogyasztható termékeket van onnan lehetőségünk rendelni, hanem olyan elektronikai kiegészítőket is, mint például Bluetooth-eszközöket, autós-és fali töltőket, Power Bank-et, továbbá fejhallgatókat is.

https://www.pazarshop.hu/

Nekem persze ahhoz, hogy ez az elmélet szokássá válhasson inkább chiliszószokra volt szükségem, mintsem fülhallgatóra, noha nagyon örültem annak, hogy a https://www.pazarshop.hu/ ezt a lehetőséget is nyitva hagyja.

Végül a mustáros-mangós Carolina Reaper chiliszósz mellett tettem le a voksomat: a pazarshop.hu kínálatában ugyanis ez tetszett legjobban.

Arról nem is beszélve, hogy a világ legerősebb paprikájáról van szó: így biztos voltam benne, hogyha ezt fogyasztom, az egyhangúság bizonyosan elszáll majd az életemből.

Nem tudtam pontosan, hogy milyen hússal kombináljam, elvégre talán a marhahúshoz illene legjobban, de azt annyira nem szeretem.

Így végül úgy döntöttem, hogy kacsával fogom kombinálni, a pazarshop.hu-n újonnan felfedezett szószt.

Minden előzetes félelmem ellenére, ez a fogás is meglehetősen jól sikerült: a chiliszósz nemcsak engem, hanem a kacsa textúráját is rendesen feldobta.

Nagyon örültem neki, hogy rábukkantam a pazarshop.hu-ra.

Anélkül ugyanis nem tudnék minden héten hódolni a legújabb szokásomnak, legalábbis ilyen finom szószokkal biztosan nem.

A kuponokat továbbra sem kedvelem: ha mindig csak felhasználjuk azt, amit kapunk, akkor aztán soha nem gondolkodunk igazán.

Ha pedig nem gondolkodunk, nem fognak olyan ötletek kipattanni a fejünkből, mint például az, hogy mustáros-chilis kacsát készítsünk csupán azért, hogy ne legyünk szomorúak.