Nyaralás kupongyűjtő barátnővel

Az egyik barátnőm megszállott kupongyűjtögető. Mindenféle nyereményjátékon részt vesz: kipörget, lekapar, beküld akármit, ami elé kerül, és mindig mindenre van valamilyen kuponja, amiket bonyolult excel táblázatokban vezet magának.

Fura hobbi.

Nemrég felhívott, hogy van-e már tervem augusztus elejére – mert ha nincs, akkor neki lenne egy ötlete. Siófokra szeretne menni. Ugyanis összegyűlt egy rakás kuponja (jóég tudja, honnan), amiket mindenféle Balaton környéki szolgáltatásokhoz lehet felhasználni, és azt találta ki, hogy fűzzünk fel ezekre egy komplett nyaralást.

Őrült beszéd, de van benne rendszer – gondoltam magamban – és megígértem, hogy majd én kerítek szállást. (Mert szálláskuponja, na az bezzeg nincs, jellemző.)

Szóval nekiálltam keresgélni, és szerencsére elég hamar belefutottam abba, amire szükségem volt. Csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól!

Utóbbit nem én mondom, hanem a weboldal fejléce, de elég ígéretesen hangzott, szóval kattintottam. A “lássuk a szállásokat!” gombra.

És tényleg eléggé fullosak azok a szállások, azt kell hogy mondjam – a legeslegfullosabbak viszont az Aqua Blue apartmanok. Legalábbis szerintem. Közvetlenül a parton helyezkednek el, panorámaerkélyesek meg minden, és némi felárért előzetes egyeztetés után még wellness-szolgáltatásokat is igénybe lehet venni (konkrétan szaunát meg jakuzzit). Közel van a belváros is, ami szintén nagy előny: egyrészt bármelyik este elmehetünk szórakozni, ha épp ahhoz van kedvünk, másrészt meg a kuponok, ugye… azok miatt is be kell majd mennünk a belvárosba. A parkolás ingyenes, légkondi is van, és ami a fő: 15 kg-os határig lehet vinni kisállatot is. Ami nálunk fontos szempont, velünk fog utazni ugyanis Oszkár, az uszkár – a barátnőm kutyája, akinek természetesen szintén van valahová valamilyen kuponja. (Elképzelni sem tudom, honnan szerzett a barátnőm siófoki kutyás kupont, meg egyáltalán, milyen szolgáltatásra nyerhet kupont egy kutya? De elengedem.)

Csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól!

Az egy kicsit aggaszt mondjuk, hogy esetleg nem lesz már hely, mert augusztusig csak pár nap van hátra, hál’Istennek viszont jó eséllyel erre is lesz megoldás: felfedeztem ugyanis az oldalon egy szállásközvetítő szolgáltatást, ami éppen ezt vállalja. Szállást minden körülmények között, akár az utolsó pillanatban. Ráadásul ingyen. Csak meg kell adni nekik az utazás tervezett időpontját, ők pedig vérbeli profizmussal felkutatják azt a szálláshelyet, ahol A) van szabad kapacitás a megadott időintervallumra, és B) az ügyfél személyiségének és igényeinek megfelelő körülmények és szolgáltatások vannak. Szóval ha minden kötél szakad, akkor rájuk bízom, hogy keressenek egy helyet, ahol elférünk mind a hárman (a barátnőm, én meg Oszkár), és ahol legalább olyan jól lehet lazulni, mint az Aqua Blue apartmanokban.

Úgyhogy át is küldtem a barátnőmnek az oldal linkjét – és mikor visszakérdezett, hogy mégis mi ez, csak annyit írtam: Csodálatos szállások Siófokon, mindössze percekre a Balaton parttól!