Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás

Hihetetlen, hogy a kuponoldalakon szinte mindent meg lehet találni! Ha szépségápolásról van szó, ha utazásról, ha okoseszközökről vagy állattartásról, érdemes felkeresni a legnépszerűbb kupon oldalakat, mert hatalmas akciókkal juthatunk nagyon jó fogásokhoz. Legutóbb éppen egy búvártanfolyamot sikerült vennem nekem és a páromnak mindössze 20.000 Ft-ért, ami nagyszerű ár ahhoz képest, hogy egy teljesárú búvártanfolyam belekerülhet 80.000-100.000 Ft-ba!

Hosszú évek kuponozása során mindenfélét sikerült már vennem, viszont nagy hiány van ezen a téren! És hogy miben? Hát az ipari eszközökben.

A munkám során próbáltam keresni olyan összesítő weboldalakat, ahol ipari acélokat, fémeket lehet beszerezni, de ilyen sajnos nem létezik. Pedig mennyivel könnyebb lenne az élete a beszerzőknek, ha létezne számukra is ipari kuponoldal, vagy gyártási minőségű árgép oldal… No de nem ilyen könnyű az élete a beszerzőknek, így egyesével tudják csak felkeresni az olyan gyártó cégeket, akik a számukra megfelelő eszközt vagy anyagot szállítják.

Az egyik megbízható partnerünk az Acélpartner Kft, akiknek a munkájában még sosem csalódtunk, és kuponoldal nélkül is nagy kedvezményekben részesülünk a megrendeléseink során. Ennek elsődleges oka, hogy visszatérő vendégként rendszeresen tőlük rendelem a szerkezeti acélokat, melyek a cégem gyártási rendszerébe kerülnek bele. A tervezők megtervezik a szükséges acélszerkezetet az anyagminőségi táblázat alapján (fontos, hogy már előre ismeretes legyen az adott partner cég által forgalmazott acél lemezek összetétele, szabványa). A tervezőink általában S 275/355/420/460 N; NL minőségű melegen hengerelt, finomszemcsés durva quatro lemezt használnak, de ettől eltérő megrendeléseink is szoktak lenni. Az Acélpartner által forgalmazott lemezek rendelkeznek gyártóművi bizonylattal EN 10204 szerint  3.1; 3.2 fokozattal, így a tervezőink biztosak lehetnek az anyagban.

Miután megbizonyosodtak az anyagminőségről, a tervezés megkezdődhet és AutoCAD, CorelDraw vagy egyéb tervező szoftver használatával, melyet később továbbítanak a CNC programozóknak. A CNC programozás egy precíziós gyártógép vágási programja, mely az adott anyagból lángvágással, lézervágással vagy plazmavágással kialakítja a kívánt méretet mikromilliméter pontossággal. Természetesen szerkezeti acél megmunkálásánál nincsen szükség ekkora pontosságra, ugyanakkor kisebb precíziós berendezéseknél elengedhetetlen a plazmavágás alkalmazása. Ez a technológia jóval drágább, ugyanakkor szükségszerű. Az Acélpartnerrel együttműködve két út áll előttünk: vagy a saját programozóink programozzák le a CNC programot, vagy az Acélpartner programozói programozzák be a saját gépeiket. Mivel az együttműködés évek óta kifejezetten szoros cégeink között, így kialakítottunk egy közös protokollt, mely biztosítja az átjárhatóságot a gépek programozása között, így a CNC programot ők is, mi is elkészíthetjük.

Plazmavágás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás: ahogy a szlogen is mutatja, nem csak CNC-vel, plazmavágással, de gépi forgácsolással is foglalkoznak, így az acélfeldolgozás széles spektrumát elvégzik a megrendelők számára. A gépi forgácsolás durva munkálatok, durva vágások finomítását jelenti, szerkezeti acél lemezek készítése során alkalmazott eljárás.

Nem érdemes tehát összehasonlítani a kiskereskedelmi kuponoldalakat az ipari felhasználású nagy cégek ajánlataival, hiszen az értékesítési folyamat komplexebb és egyedibb, ugyanakkor segítséget nyújtana az értékesítők és a beszerzők számára is, ha lehetne viszonyítási alapjuk, nagyobb merítésük a kínálatból. Szerencsére mi az Acélpartner Kft-vel megtaláltuk azt a beszállítót, aki állandó, jó minőséget produkál megfelelő műbizonylatokkal, hozzáértő programozókkal és kiváló minőségű CNC plazmavágással.