Egy kuponos meditáció alatt szerettem bele a buddhista kultúrába

Igen, talán érdekesen hangozhat, de egy kuponos oldalon vásárolt meditációs lehetőség az oka annak, hogy végül beleszerettem a buddhista kultúrába. Persze nem volt véletlen, hogy ezt a relaxációs formát választottam: rég ki akartam már próbálni a hangtálas meditációt. Először a nepalitermekek.com oldalon olvastam róla, ugyanúgy, mint sok más, buddhista kultúrával kapcsolatos témáról.

A blogban való olvasás, onnan történő tájékozódás lehetővé tette, hogy profivá – vagy legalábbis az átlagtól nagyobb tudásúvá – képezzem magamat a témában. Mivel a hangtálas meditáció nagyon tetszett, szerettem volna otthonra is beszerezni egy ilyen eszközt.
Amikor a webshop kínálatát végig néztem, igencsak meglepődtem, mekkora a választék, és milyen sokféle darab van hangtálakból, és nem mindegy, hogy hogyan választunk magunknak. Ismét a nepalitermekek.com blogját hívtam segítségül, hogy segítsen kiigazodni.

Az első lépésben arról olvastam, hogy hogyan is készülnek ezek az eszközök. A hangtálak különleges technikával készülnek, a hagyományos darabokat kézzel alkotják meg egy hosszadalmas folyamat során.
Minden tál hangzása más, ami a felhasznált anyagoktól és a készítési technikától is függ. Amikor ezt realizáltam, kicsit bizonytalan lettem, hogyan is fogom megrendelni a megfelelő termékeket anélkül, hogy ismerném a hangjukat.
Szerencsére a nepalitermekek.com oldalán erre is gondoltak: a hangtálak többségéhez videót is csatoltak. Ez pontosan arra szolgál, hogy meghallgassuk, milyen a hangjuk, mielőtt megvásárolnánk ezeket a termékeket. Ez az egyedi ötlet a webshopban lehetővé teszi, hogy anélkül vásároljunk, hogy személyesen végig kellene járni a boltokat.

A hangtálas vásárlás sikerén felbuzdulva jobban szétnéztem a webáruházukban. Bár tudtam, hogy nagyon adnak a minőségre, nem gondoltam, hogy a könyvek kivételével minden termék nepálból származik. A piacon alig lehet eredeti termékekhez jutni, itt viszont tobzódunk ezekben!
Ami még különlegesebb volt, az az a tény, hogy a nepalitermekek.com oldalon elérhető tárgyak meg vannak áldva. A termékeket egy magas rangú rinpoche áldása után hozzák el nekünk. Ez egyedülálló dolog, sokan hosszú ideig kutatnak, mire egyáltalán be tudnak szerezni egy ilyen tárgyat.

Ezek az infók megerősítettek benne, hogy nagyon jó helyről rendeltem és informálódtam. Az oldalt valódi szakértők üzemeltetik, akik tudása páratlan a témában, és rendkívüli módon adnak arra, hogy csakis a legjobbat kapják az idelátogatók.

Izgatottan várom, hogy megérkezzen a csomagom a nepalitermekek.com-ról, és itthon is kipróbálhassam a hangtálas meditációt. Egy biztos: már most tudom, hogy nem fogok benne csalódni!